KITTENBELEID

Mocht u interesse hebben in een van mijn kittens, lees dan eerst onderstaande tekst. Mocht u dan nog serieus geïnteresseerd zijn dan ben ik zeer benieuwd naar u reactie.

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

 

Gezondheid & karakter staan voorop, uiteraard wordt er ook gekeken of beide ouderdieren elkaar aanvullen op eventuele minpunten om zo goed mogelijk aan de rasstandaard te voldoen.

Ondanks dat ik heel veel zorg neem om met gezonde dieren te fokken geeft dit geen garantie dat de dieren niet ziek kunnen worden.

 

Uiteraard maak ik graag kennis met u, zodra de kittens oud genoeg zijn om visite te ontvangen. Dit zal meestal na de 5de week zijn.

 

De kittens die hier geboren worden, worden met veel liefde in huiselijke kring grootgebracht. Ze zullen hier gewend zijn aan het leven in een meerkats en honden huishouden, ik vindt het geen fijn idee dat een kitten alleen bij iemand geplaatst wordt. De voorkeur gaat er dan ook naar uit om kittens altijd met z’n tweeën te laten verhuizen. Het tweede kitten hoeft uiteraard geen raskitten te zijn, maar kan ook een heel leuk Europese korthaar zijn.

De kittens die hier geboren zijn mogen niet vrij buitenlopen, wegens de vele gevaren. Een afgesloten en afgeschermde tuin of een kattenren is een mooie oplossing, maar bij voldoende speel & klimmogelijkheden binnen zeker geen noodzaak als er geen buiten ruimte is.

 

Uiteraard blijf ik graag op de hoogte van de kittens die verhuizen!

 

* ze mogen verhuizen als ze tenminste tussen de 13 en 15 weken oud zijn.

* ze zijn dan ingeënt (2 x), gechipt, ontwormd en vrij van vlooien.

* ze krijgen een stamboom mee van de Nederlandse Langhaar Katten Vereniging.

* ze krijgen daarbij een kittenpakket mee, waarin in elk geval het voedsel zit wat ze hier gewend zijn te krijgen.

 

Ik werk nog niet met een wachtlijst (uitzondering voor kittenkopers uit het verleden), de site wordt bijgewerkt als er meer nieuws is en de planning bekend is. Zodra de kittens oud genoeg zijn komen ze op de site te staan.

Alleen na een persoonlijke kennismaking kan er een kitten worden gereserveerd.

Er zal dan een een aanbetaling gedaan worden (€250,-), er vind geen restitutie plaats als uw toch annuleert.

Ik behoud mij het recht voor om de koop te annuleren, uw krijgt dan de aanbetaling terug.

De overige betaling van de aanschaf kittenprijs wordt gedaan als het kitten oud genoeg is om te verhuizen bij overdracht.

Mocht u als fokker geïnteresseerd zijn in een kitten van mij, dan ontvang ik graag een bericht. Ik ben zeer selectief in het plaatsen van een kitten voor de fok, dit alleen aan collega fokkers met een goede Cattery management en uitstekend fokbeleid mbt testen en leefruimte.